søndag den 4. januar 2015

Fra "suk" til "smil" med koldthævede speltboller

Sidste dag af juleferien...åh, suk! 
-Nå, tænkte jeg. Det nytter ikke noget at sukke, så hellere gøre dagen skøn og rar.
Det gjorde vi med bl.a. disse boller på morgenbordet:-)

12 speltboller
35 g. gær
6 dl. koldt vand
1 tsk. groft salt
2-3 spsk. flydende honning
5 dl. fuldkornsspeltmel
Sigtet speltmel og hvedemel som man nu lige har

Gæren røres ud i vandet og der tilsættes salt, honning og fuldkornsspeltmel.
Herefter hældes sigtet speltmel i lidt af gangen til dejen er ganske smidig, men stadig klistret. Speltmel suger meget væde, så ælt ælt ælt!
Lad dejen hæve køligt natten over.
Næste morgen formes der boller med hænderne og de bages i en varm ovn ved 220 grader i 12-14 minutter. De skal lyde hule,  når du banker på dem.

Jeg nupper en med som sandwich i madpakken imorgen også:-)
Mums.
God bagelyst, Jonna

Ingen kommentarer:

Send en kommentar