lørdag den 13. september 2014

Koldhævede boller

Jeg har i eftermiddags bagt boller.
Det er ren helse for sjælen at stå i køkkenet og bage, synes jeg for tiden.
KOLDHÆVEDE BOLLER - ca. 10 stk.
1/2 l koldt vand
1/4 pk. gær
1-2 tsk salt
1 spsk. honning
evt. 1 spsk olivenolie
1 l mel/korn/gryn/frø*
  • Rør gæren ud i en smule af vandet. Når det er opløst tilsættes resten af vandet, salt og honning. Rør de tørre ingredienser i til en jævn, men ret klistret dej.
  • Dæk den til med et viskestykke eller film og stil den i køleskabet natten over (el. min. 6 timer).
  • Med to skeer ‘formes’ bollerne og sættes på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen på 200 grader i omkring 20 min. eller til de er lysebrune og lyder hule, når man vender dem om og banker let på bunden.
  • Lad dem afkøle lidt inden de skæres igennem. Hvis du kan vente.
*Jeg brugte 1 dl sesamfrø, 2 dl grovvalsede havregryn, 2 dl groft groft hvedemel og 5 dl sigtet speltmel

1 kommentar:

  1. Uhm... lækker opskrift. Tak - nu må jeg lige afsted efter lidt småting, så ungerne kan få frisk bagte boller med i skole i morgen! <3

    SvarSlet